24-11-2021, Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το camp και τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου για τα παιδιά των σεισμόπληκτων οικογενειών

Με μεγάλη επιτυχία και μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης, ολοκληρώθηκε το διήμερο camp και τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου για τα παιδιά των σεισμόπληκτων οικογενειών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Το κλίμα στο γήπεδο του Αρκαλοχωρίου ήταν και τις δύο ημέρες "πανηγυρικό", με τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές να "κλέβουν" την παράσταση και τους θεατές να απολαμβάνουν αυτό το υπέροχο θέαμα, με επίκεντρο τα παιδιά που έδωσαν υπόσταση, στις έννοιες της στήριξης και της αλληλεγγύης.

Η παρουσία των παιδιών και των οικογενειών τους ήταν συγκινητική, με αφορμή αυτή τη σημαντική διήμερη πρωτοβουλία, που χάρισε στιγμές χαράς σε όλους.

Η έναρξη του αθλητικού διημέρου με τίτλο “Παίζουμε ποδόσφαιρο για τα παιδιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας”, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Αρκαλοχωρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου, προπονητές Ακαδημιών από όλη την Κρήτη, προπόνησαν αγόρια και κορίτσια από τον Δήμο, προσφέροντας- μέσα από το ποδόσφαιρο- χαρά, παιχνίδι και πολλά χαμόγελα!

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, τη σκυτάλη πήραν 17 Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ηρακλείου και της Κρήτης, σε ένα ξεχωριστό τουρνουά για την συγκέντρωση χρημάτων, με στόχο την ενίσχυση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των σχολείων της ευρύτερης περιοχής που υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό.

Η δίημερη εκδήλωση είχε στόχο την ηθική και την υλική στήριξη των παιδιών των σεισμόπληκτων οικογενειών του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα μέσω της εκδήλωσης, «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ», ενισχύθηκαν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, και, ως εκ τούτου, όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής που υπέστησαν ζημιές.

Στο τουρνουά και camp ποδοσφαίρου, παρόντες ήταν ο Σάββας Κωφίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την ακαδημία της ΠΑΕ ΟΦΗ, ενώ παρευρέθηκαν επίσης οι προπονητές Πέδρο Καραβέλα, Γιάννης Γράμμος και Βαγγέλης Λάππας, άμεσοι συνεργάτες του κ. Νίκου Νιόμπλια στην ομάδα του ΟΦΗ.

«Το παρών» έδωσε επίσης ο προπονητής Άρης Κυριαζής, ο οποίος εκπροσώπησε την ακαδημία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που πρόσφερε μάλιστα μπάλες στις σχολικές επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την χορηγία σε νερά ΖΑΓΟΡΙ, την S4 Securiity, την ταβέρνα Πετούσης, automattis, Ζαχαρίας Sweet Love, την CosmosSport και 2b creative.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ευχαριστεί επίσης θερμά όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης, όπως τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές για τη πολύτιμη βοήθεια τους.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον ΟΦ Αρκαλοχωρίου, τον Α.Σ Αναγέννηση, τον Α.Σ. Υγείας και τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», ενώ στηρίχθηκε επίσης από την ΕΠΣΗ και τις τοπικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου.

Αξίζει επίσης ν’ αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ίσχυαν όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό.