08-02-2021,Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου

Την Προγραμματική Σύμβαση για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου» υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, στο δημοτικό κατάστημα  Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 7/2/2021. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ανοιχτού κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ως φορέα χρηματοδότησής του και περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, τα εξής:

 

(α) Προμήθεια ισοθερμικού καλύμματος για την πισίνα, διαστάσεων 25μ. Χ 6μ.

(β) Τοποθέτηση αντλιών θερμότητας και τοποθέτηση στεγανοποιητικής μεμβράνης (PVC liner) στη μικρή πισίνα καθώς και κατασκευή προστατευτικής περίφραξης περιμετρικά αυτής.

 

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας (τεύχη δημοπράτησης, διαγωνισμός, ανάδειξη αναδόχου και υλοποίηση του έργου) – ως τον φορέα υλοποίησης και λειτουργίας αυτού -  προσδιορίζεται στους 24 μήνες.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Αθλητισμού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ο κ.  Φραγκάκης συζήτησε με τον κ. Αυγενάκη το πλαίσιο χρηματοδότησης για την ωρίμανση των αναγκαίων μελετών για τη συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση μιας σειράς αθλητικών υποδομών, μεταξύ των οποίων για το μεγάλο κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου, το κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και τη δημοτική πίστα moto-cross, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση και λειτουργία τους.

 

Με αφορμή την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας δήλωσε τα εξής:

«Προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας. Η προσπάθεια μας για βελτίωση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας – με την ενεργή βοήθεια και υποστήριξη του συντοπίτη μας Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια - βρίσκεται σε εξέλιξη με πολύ θετικά αποτελέσματα έως σήμερα, όπως μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι ως Δημοτική Αρχή εντάξαμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ το έργο της κατασκευής (α’ φάση) του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στο Καστέλλι, συνολικού προϋπολογισμού 808.000 €, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε την αναβάθμιση των γηπέδων 8Χ8 και 5Χ5 στο Αρκαλοχώρι και στο Θραψανό, ενώ παράλληλα προετοιμάζουμε την υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» για την συντήρηση και αναβάθμιση 4 ανοικτών αθλητικών χώρων όπως και των γηπέδων που βρίσκονται στους αύλειους χώρους των σχολείων. Τέλος, υπενθυμίζω πως βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία μας με τον υφυπουργό Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση των μελετών και των απαιτούμενων εργασιών βελτίωσης της ασφάλειας και λειτουργικότητάς μιας σειράς αθλητικών υποδομών του Δήμου μας όπως του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου Αρκαλοχωρίου».