21-04-2022, Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας: Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και για τις επιχειρήσεις του τόπου μας

 Την ικανοποίηση του για τα πρόσθετα μέτρα στήριξης, μέσω της έκτακτης επιχορήγησης έως 18.000 ευρώ για τις  πληττόμενες  επιχειρήσεις της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, μετά την υπογραφή από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, της νέας δράσης μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την απρόσκοπτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 και τις μεγάλες φυσικές καταστροφές του έτους 2021.

    Μετά από συνεχείς πιέσεις και συναντήσεις του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη στα αρμόδια Υπουργεία και με γνώμονα πάντα την ανάγκη να ενισχυθούν - με κάθε τρόπο - οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές, η εν λόγω δράση αποτελεί μια πρώτη ανακούφιση για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ηλεκτρονικά από τις 13/5/2022 μέχρι και τις 17/6/2022 .

    «Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, σε μία περίοδο που χρειάζονται κίνητρα και άμεση ρευστότητα, ώστε οι επιχειρηματίες, αλλά και οι εργαζόμενοι, να παραμείνουν στον τόπο τους. Ως Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, αλλά και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου έχω πολλάκις εκφράσει την πεποίθηση, ότι η τόνωση του τοπικού Επιχειρείν, σε μια περίοδο υπολειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή είναι μονόδρομος. Για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί στοίχημα,  οι «πληγωμένες» επιχειρήσεις μας  που μέχρι τον καταστροφικό σεισμό έδιναν αναπτυξιακή πνοή στον τόπο, να σταθούν ξανά όρθιες, καθώς είναι δεδομένο ότι από τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχειρηματικότητας, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η παραμονή των κατοίκων στο Δήμο μας».

    *Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια συμμετοχής στη δράση μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3Oviu8U

 

Αρχεία