31-05-2017,Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ.Καλογεράκη Ζαχαρία για την υπογραφή της απόφασης ανακήρυξης προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή και λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για την ανακήρυξη του Προσωρινού αναδόχου για το έργο του αερολιμένα Καστελλίου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης δηλώνει:

 Με την υπογραφή της απόφασης για την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή και λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου που υπέγραψε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου. Ενός έργου που για 13 χρόνια παρέμενε στις εξαγγελίες, σήμερα δρομολογείται και επίσημα.

Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης του έργου, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Με τη συμμετοχή μας πετύχαμε τη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης του χωροταξικού σχεδιασμού και το αναπτυξιακό σχέδιο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Επιπλέον την αύξηση σε 2% των ακαθάριστων εσόδων προς το Δήμο, την εκπόνηση ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης που θα εναρμονίζει το κτίριο του αερολιμένα με την ιδιαιτερότητα της περιοχής αλλά και την δημιουργία συνεδριακού -εκθεσιακού χώρου προβολής τοπικών προϊόντων.

  Συνεχίζουμε την προσπάθεια στα πλαίσια του σχεδιασμού μας, ώστε το έργο να διασφαλίσει τα μέγιστα για τον τόπο και τους δημότες μας, όπως επίσης να διατηρήσει η περιοχή την ιστορική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική φυσιογνωμία της.

 Έχοντας συνειδητοποιήσει τα θετικά και τα αρνητικά που θα προκύψουν στην περιοχή μας από την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου, καλούμε όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, να δώσουν το παρών για να διασφαλίσουμε - διεκδικήσουμε τους όρους που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας.